Geen producten (0)

Algemene voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN

Artikel 1 – Identiteit en toepasselijkheid
Artikel 2 – Aanbiedingen/overeenkomsten
Artikel 3 – Prijzen en informatie op de website
Artikel 4 – Betaling
Artikel 5 – Levering/verzending
Artikel 6 - Reclames en retourzending Artikel 7 - Herroepingsrecht
Artikel 8 – Aansprakelijkheid
Artikel 9 – Overmacht
Artikel 10 – Garantie
Artikel 11 – Privacy
Artikel 12 - Copyright
Artikel 13 – Toepasselijk recht en bevoegde rechter

 

Artikel 1 – Identiteit en toepasselijkheid

1.1 Identiteit
Dit zijn de Algemene Voorwaarden van Ikke sieraden
E-mail: info@ikkesieraden.nl

Geregistreerd bij Kamer van Koophandel Alkmaar onder nr.69782482, BTW nr NL188019042B01

1.2 Toepasselijkheid
Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten die zijn aangegaan door Ikke sieraden en haar klanten via de Ikke sieraden van het in deze voorwaarden bepaalde kan slechts schriftelijk en na akkoordverklaring van Ikke wonen en lifestyle worden afgeweken. Aan eventueel overeengekomen afwijkingen kan de klant geen rechten voor toekomstige transacties ontlenen. Het accepteren van een aanbieding dan wel het doen van een bestelling houdt in dat je de toepasselijkheid van deze voorwaarden aanvaardt. Door op ‘accept’ (accepteren) te klikken stem je in met de inhoud van deze Algemene Voorwaarden en de toepasbaarheid hiervan op de overeenkomst die je aangaat met Ikke wonen en lifestyle.

 

Artikel 2 –Aanbiedingen/overeenkomsten

2.1 Alle aanbiedingen van Ikke sieraden zijn vrijblijvend en Ikke behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om de prijzen te wijzigen, in het bijzonder wanneer dat op grond van (wettelijke) voorschriften noodzakelijk is.

2.2 De koop- en verkoopovereenkomst
Bij het verwerken van je bestelling stuurt Ikke sieraden je een e-mail waarin de ontvangst van de bestelling wordt bevestigd. Deze automatisch gegenereerde bevestigingsmail voor de bestelling is nog geen aanvaarding van de offerte, maar bevestigt alleen dat de bestelling bij ons is aangekomen. Een overeenkomst komt slechts tot stand na acceptatie van je bestelling door Ikke. Indien je geen tegenbericht krijgt binnen twee werkdagen, is je bestelling geaccepteerd.

2.3 Weigering transactie
Ikke sieraden behoudt zich het recht voor het verwerken van een bestelling te weigeren zonder opgaaf van redenen. Indien Ikke sieraden een bestelling niet aanneemt, deelt Ikke je dit mee binnen twee werkdagen na ontvangst van de bestelling.

2.4 Geen leveringsplicht bij onjuiste informatie
Ikke sieraden is niet verplicht bestellingen te leveren die zijn geplaatst op basis van onjuiste informatie op de website.

2.5 Levering
Ikke sieraden levert uitsluitend aan klanten met een adres in Nederland, België en Duitsland.

 

Artikel 3 – Prijzen en informatie op de website

3.1 De prijzen die worden vermeld op de website zijn in Euro’s inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten. De totale eindprijs die wordt vermeld in de winkelmand is inclusief verzendkosten. Ikke sieraden behoudt zich het recht voor de prijzen op elk moment te wijzigen.

3.2 Prijsveranderingen na reeds afgesloten koop- en verkoopovereenkomst Bij een reeds afgesloten koop-en verkoopovereenkomst die door Ikke sieraden is bevestigd door middel van een e-mail blijven de op dat moment vermelde prijzen van toepassing en kunnen prijzen niet meer wijzigen.

3.3 Informatie met betrekking tot prijzen, specificaties, etc. Ikke Sieraden besteedt de grootste aandacht aan het juist plaatsen van alle informatie met betrekking tot prijzen, specificaties en levertijden, echter de nauwkeurigheid ervan kan niet gegarandeerd worden. Ikke wonen en lifestyle is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie op de website, inclusief kleurafwijkingen ten gevolge van beeldschermkwaliteit.

 

Artikel 4 – Betaling

Betaling kan geschieden door middel van iDEAL, doch na akkoord van de betalingsbemiddelde. Voor online betalingen worden géén extra kosten berekend.

BETALINGSGEGEVENS:
Bank- NL69 KNAB 0258 5018 20
IBAN/SEPA nummer: NL69 KNAB 0258 5018 20
BIC nummer: KNABNL2H
Banknaam: KNAB

 

Artikel 5 – Levering/verzending

5.1 Levertermijn
De gemiddelde levertijd is 1-3 werkdagen vanaf de datum dat de betaling door ons ontvangen is, met uitzondering van de gepersonaliseerde artikelen, hiervoor geldt een levertijd van 1 tot twee weken.

5.2 Overschrijding levertermijn
Het product moet uiterlijk 30 dagen na bestelling bij de klant geleverd zijn. Wanneer dit niet gebeurt, kan de klant de koop onmiddellijk ongedaan maken. Dit geldt niet als de partijen een andere leveringstermijn hebben afgesproken.

5.3 Deellevering
Levering in gedeeltes is toegestaan, de hieruit voortvloeiende extra verzendkosten zijn uiteraard voor rekening van Ikke sieraden.

5.4 Beschikbaarheid
Wij doen onze uiterste best om de website zo up to date mogelijk te houden, echter het kan voorkomen dat er onverhoopt een product niet meer leverbaar is. In dit geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

5.5 Aflevering van je bestelling
Wij bezorgen alle artikelen met Post NL. Post NL doet in totaal twee pogingen om het pakket te leveren. Wanneer het daarna niet is gelukt het pakket af te leveren ontvang je een bericht in de brievenbus met daarop het verzoek het pakket op te halen bij het dichtstbijzijnde postkantoor/postagentschap. Dit kan tot drie weken na de laatste afleverpoging. Indien de bestelling niet wordt opgehaald, gaat het pakket retour afzender. Het pakket is te volgen via Track&Trace.

5.6 Verzendkosten

Keuze uit de volgende verzendwijze voor Nederland:

Normaal verzenden €2,50 dit betreft brievenbuspost met track en tracé en kan net als een pakket gevolgd worden.
Pakket post Nederland met track & trace: €5,95 Je bestelling wordt als pakket bezorgd en persoonlijk afgeleverd.
Bij een bestelling boven de €50,00 verschijnt automatisch: gratis verzenden €0,-.
Keuze uit de volgende verzendwijze voor België en Duitsland:
Normaal verzenden: €3,95, dit zijn zendingen die door de brievenbus passen en met postzegels verstuurd worden.
Pakket post zonder track & trace: €8,95 Je bestelling wordt als pakket bezorgd en persoonlijk afgeleverd.
Pakket post met track & trace €13,95. Je bestelling wordt als pakket bezorgd en persoonlijk afgeleverd en is te volgen.
Bij een bestelling boven de €100,00 verschijnt automatisch: gratis verzenden €0,-.
5.7 Aansprakelijkheid kapotte en zoekgeraakte artikelen door verzending
Bij een consumentenkoop waarbij de zaak bij de koper wordt bezorgd, is de zaak voor het risico van de koper vanaf het moment dat de koper of een door hem aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de zaak heeft ontvangen.
In geval de koper een vervoerder aanwijst en de keuze voor deze vervoerder niet door de verkoper wordt aangeboden, gaat het risico over op de koper op het moment van ontvangst van de zaak door de vervoerder.
Indien de consumentenkoop tot stand is gekomen via een andere persoon, handelend in het kader van zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit, die daarbij optreedt namens of voor rekening van de verkoper, kan de consument zich ook jegens die andere persoon beroepen op het in de leden 1–2 bepaalde.

Artikel 6 – Reclames en retourzending

6.1 Wij doen er alles aan om een perfect product te leveren. Mocht het bestelde artikel desondanks niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je het altijd zonder opgaaf van redenen ruilen of retour sturen. Hiervoor dient binnen 7 kalenderdagen na ontvangst een retournummer te worden aangevraagd bij info@ikkesieraden.nl. Daarna dienen de goederen binnen nog eens 7 kalenderdagen te worden teruggestuurd naar Ikke sieraden. Om goederen te kunnen retourneren moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals hieronder gesteld.

6.2 Controleer het product direct na ontvangst en besluit dan binnen 7 kalenderdagen of je het product accepteert of niet, alvorens je de labels, kaartjes, stickers etc. verwijdert. Indien binnen deze termijn door Ikke sieraden geen schriftelijke reclames zijn ontvangen, wordt Ikke sieraden geacht ten aanzien van het geleverde volledig aan haar verplichtingen te hebben voldaan. Na het verwijderen van de labels, kaartjes, stickers etc. en/of het in gebruik nemen van het product kun je je er niet meer op beroepen dat het product niet aan de overeenkomst beantwoordt. Het artikel kan dan niet meer worden teruggenomen, hersteld, noch geheel of ten dele worden vergoed. De verpakking mag slechts zover geopend zijn om te kunnen beoordelen of het product voldoet aan de verwachtingen.

6.3 Na ontvangst van een retournummer stuur je de goederen binnen 14 kalenderdagen terug naar Ikke Sieraden Timothee 3, 1648EB, De Goorn. Retourzendingen moeten worden gemarkeerd door de koper door het retourformulier bij te voegen dat je per e-mail van ons ontvangt. Ongemarkeerde goederen mogen door Ikke wonen en lifestyle zonder terugbetaling worden teruggestuurd naar de koper. Indien de retourzending niet binnen 14 kalenderdagen retour is gestuurd, kan deze door ons helaas niet meer als retourzending geaccepteerd worden en zal Ikke sieraden niet overgaan tot terugbetaling van de goederen.

6.4 Verzendkosten van retourzending zijn voor je eigen rekening, tenzij er nadrukkelijk fouten zijn gemaakt door Ikke sieraden. Het annuleren van een bestelling kan alleen kosteloos indien de bestelling ons magazijn nog niet verlaten heeft.

6.5 Verantwoordelijkheid voor retourzending
Jij bent als afzender verantwoordelijk voor de producten totdat ze ons magazijn daadwerkelijk hebben bereikt. Zorg er dus voor dat ze deugdelijk en netjes verpakt zijn, zoveel mogelijk in de originele verpakking. Retourzending dient te geschieden met TNT-post. Bewaar je verzendbewijs goed. Als je er zeker van wilt zijn dat het pakket aankomt, raden wij je aan de goederen als een Zeker Pakket te verzenden via TNT-post.

6.6 Van alle correct geretourneerde producten waarvoor een terugbetaling is gevraagd wordt het geld binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde product overgemaakt naar je bankrekening waarmee je eerder de betaling aan ons hebt verricht. Banken hanteren hun eigen termijnen voor het overboeken van bedragen. Daardoor kan het zijn dat het langer duurt voordat het bedrag daadwerkelijk op je rekening wordt bijgeschreven. Ikke sieraden kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld. Om een terugbetaling te krijgen, moet het product in nieuwe, ongebruikte en ongedragen staat zijn, met alle oorspronkelijke verpakkingsetiketten en labels nog aangehecht. Nieuw en ongebruikt betekent dat er geen vlekken op het artikel zitten, het niet gedragen en/of gewassen is, het niet beschadigd is of geprobeerd is zelf een beschadiging te herstellen, dat de labels en etiketten geen tekenen van gebruik vertonen en dat het artikel geen parfumgeuren bevat.

6.7 Ook afgeprijsde artikelen kunnen worden geruild en/of geretourneerd, tenzij specifiek anders aangegeven.

 

Artikel 7 - Herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen derde anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen. Als u in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen. Op het moment dat u met ons een regelmatige levering van producten bent overeengekomen verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, het eerste product fysiek in bezit krijgt. Om gebruikt te maken van uw herroepingsrecht verzoeken wij u om ons een e-mail, al dan niet met inbegrip van het modelformulier te sturen naar info@ikkesieraden.nl. Binnen uiterlijk 14 dagen na het versturen van de email dient u de producten terug te sturen. Wij verzoeken u het product zoveel als mogelijk in de originele verpakking te retouneren.

Het herroepingsrecht geldt niet voor:

• diensten waarvan de uitvoering, met instemming van de consument, is begonnen voor de termijn van zeven
werkdagen
• goederen of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt, waarop de
leverancier geen invloed heeft
• goederen op bestelling
• goederen die volgens specificaties van de consument zijn vervaardigd, bijvoorbeeld speciaal maatwerk, of die gepersonaliseerd zijn.
• voor goederen of diensten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden, bijvoorbeeld i.v.m. hygiëne of die
snel kunnen bederven of verouderen

Terugbetaling
Nadat u gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht ontvangt u alle betalingen, inclusief eventuele leveringskosten voor de heenzending, binnen vijf dagen terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft, tenzij u een andere methode met ons afspreekt. U draagt zelf de
kosten voor de retourzending. Wij schatten dat deze kosten maximaal € 3,95 tot €6,95 zullen bedragen.

Modelformulier voor herroeping downloaden

 

Artikel 8 - Aansprakelijkheid

7.1 Iedere aansprakelijkheid van Ikkesieraden.nl richting de koper is beperkt tot het bedrag van de aankoopprijs. Ikke wonen en lifestyle is nooit aansprakelijk voor gevolgschade van welke aard dan ook, direct of indirect, aan roerende of onroerende zaken danwel aan personen.

 

Artikel 9 – Overmacht

8.1 Ikke sieraden heeft in geval van overmacht het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van je bestelling op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zulks door je dit schriftelijk mee te delen en zulks zonder dat Ikke wonen en lifestyle gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

8.2 Onder overmacht wordt verstaan iedere tekortkoming welke niet aan Ikke wonen en lifestyle kan worden toegerekend, omdat zij niet te wijten is aan haar schuld en noch krachtens de wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.

 

Artikel 10 – Garantie

Garantie

Alle producten worden zorgvuldig gecontroleerd voordat ze verzonden worden, maar fouten maken is menselijk. In de webshop staan zo duidelijk mogelijke foto’s van de artikelen, waarbij je de foto kan vergroten en zo mogelijke verrassingen kunt voorkomen. Bij fabricagefouten van de artikelen ruilen we altijd om tegen een nieuw exemplaar. In overige gevallen volgt een oplossing in overleg. Neem altijd (binnen 7 kalenderdagen) contact met ons op indien je niet tevreden bent met je bestelling.

Ikke sieraden:

De materialen waar Ikke sieraden mee werkt, zijn zorgvuldig geselecteerd. We streven er naar om met nikkel- en loodvrij materiaal te werken, echter is het zo dat deze metalen zouden kunnen verkleuren door water en de PH-waarde van de huid. Op alle items van Ikke sieraden zit 2 maanden garantie. Onderstaande gevallen vallen echter niet onder de garantie;

•Natuurlijke slijtage, (half)edelstenen kunnen verkleuren. Met name door de zon.

•Vlekken die zijn ontstaan in het stof, metaal of kralen, door water, parfum en/of cosmetica.

•Metaal dat verkleurd is door contact met water.

•Metaal dat verkleurd door de zuurtegraad/PH waarde van de huid.

•Items die gebroken of beschadigd zijn doordat ze zijn gevallen.

•Klachten die ontstaan zijn door verkeerd of onzorgvuldig gebruik van de items.

Bewaar de gekochte items niet op vochtige plaatsen zoals bijv. de badkamer. Vele items bevatten kleine onderdelen, laat daarom kleine kindjes dit altijd onder toezicht dragen en NOOIT tijdens het slapen!

Mocht een item onverhoopt een defect vertonen, ondanks dat er zorgvuldig mee is omgegaan, dan kun je het item ter reparatie terugsturen. Het item wordt dan kosteloos (met uitzondering van de verzendkosten) gerepareerd of vergoed. Stuur ons even een mailtje (info@ikkesieraden.nl) zodat wij het goed met je kunnen afstemmen. Indien het item nog voorradig is, wordt deze kosteloos omgeruild. Mocht het item niet meer in onze collectie zitten, dan mag je voor hetzelfde bedrag iets anders kiezen.

 

Artikel 11 – Privacy

Alle persoonsgegevens die door jou worden verstrekt via de website, worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van de bestelling en je te informeren over Ikke wonen en lifestyle en haar producten, en zullen nimmer aan derden ter beschikking worden gesteld.

 

Artikel 12 - Copyright

De complete inhoud van onze website Ikkesieraden.nl inclusief teksten, foto’s, afbeeldingen, bewegende beelden en geluiden, illustraties en software is ons eigendom en wordt auteursrechtelijk of door andere rechten beschermd. Het is dan ook niet toegestaan om informatie afkomstig van deze site zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te kopiëren en/of te verspreiden in welke vorm dan ook. Bezoekers en gebruikers kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de aangeboden informatie. De tekst of (foto)grafische voorstellingen in deze website mogen zonder schriftelijke toestemming van Ikke sieraden noch geheel, nog gedeeltelijk worden vermenigvuldigd, en/of openbaar gemaakt door druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd bestand of anderszins in gehele op bewerkte vorm.

 

Artikel 13 – Toepasselijk recht en bevoegde rechter

Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen tussen partijen zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.

 

Suggesties, vragen en klachten

We willen ons altijd beter inzetten dus mocht je tips voor ons hebben hoe het beter kan, laat het ons weten. Met de grootste zorg en liefde willen we alles zo goed mogelijk doen. Mocht er onverhoopt iets mis zijn gegaan, dan weten we zeker dat er samen een oplossing te vinden is. In het contactformulier kun je eventuele suggesties, vragen en/of klachten melden. Omschrijf je suggestie, vraag en/of klacht en vermeld het eventuele bestelnummer en de aankoopdatum. Wij nemen dan contact met je op.

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.